Gereedschap voor de Nekaf

Sleutelen aan de Nekaf is uiteindelijk onvermijdelijk, een voertuig met een respectabele leeftijd van 40 jaar of meer heeft af en toe wat "hulp" nodig ! Afgezien van het verplichte onderhoud..... Helaas kom je met metrisch gereedschap niet zo ver. De paar maten die lijken te passen, blijken toch net niet te passen en je beschadigt de diverse bouten en moeren maar al te makkelijk ! Hoe verleidelijk het ook is, probeer geen Bahco te gebruiken. Daar krijg je meestal toch spijt van.

Nou is metrisch gereedschap al niet goedkoop in aanschaf, de Amerikaanse maten voor de UNC en UNF bouten en moeren zijn zo mogelijk nog duurder. En het blijkt dat bijna alleen de "dure" merken zoals Hazet, Gedore, Heyco, etc. die maten nog leveren. Maar...... niet alleen de Nekaf's zijn verkocht via de Domeinen, ook het bijbehorende gereedschap ! Je kunt dus meestal bij de diverse dumphandelaren tegen redelijke prijzen het benodigde gereedschap aanschaffen. Over het algemeen nog van de betere merken ook ! Geld speelde blijkbaar geen rol in de koude oorlog...

Doe er je voordeel mee !

Mocht je goede adressen weten, mail mij dan even zodat ik ze op deze pagina kan vermelden.

Adressen:

- Dumphandel Donkersteeg, Valkseweg 200 3771SJ Barneveld Tel.: 0342-415610 .

Opmerking:

UNC en UNF zijn Amerikaanse schroefdraad typen. UNC staat voor Unified National Coarse (groffe draad) en UNF staat voor Unified National Fine (fijne draad) (een tip van SMOD P. Reijnen, bedankt !)

 

 

email mij

Hoofdindex